Kriek Lambicus | Brouwerij Timmermans

Kriek Lambicus

Het bier wat ik dit keer beschrijf is de Kriek Lambicus van 4% alcohol en het is gebrouwen door het Belgische Timmermans. Timmermans bieren ben ik al meerdere keren tegengekomen maar toch had ik nog nooit eerder er één gedronken. 


Als de bloesem van de kerselaar is uitgebloeid, rijpen zijn ronde en zonovergoten rode vruchten. De Timmermans Kriek is een mengeling van de beroemde lambiek met de suikerzoete zachtheid van deze vruchten. Een uitgesproken krieksmaak, die door een sterke geur wordt voorafgegaan. De zurigheid wordt geneutraliseerd door een aangenaam fruitig en gesuikerd boeket.

Zicht & Geur

De Kriek Lambicus is een helder rozerood bier met een lichtroze schuimkraag. De geur van het bier verraadt al meteen zijn karakter. Een zoete kersen geur komt mij tegemoet. De geur is ietwat zuur maar voornamelijk zoet. Het doet me denken aan de kersen van een kersenvlaai. Het is een zoete snoepachtige geur die (gelukkig) net niet naar het chemische neigt maar wel puur blijft.

Smaak

In smaak is het bier gelukkig minder zoet vergeleken met de geur. Ook hier proef ik weer de kersen, alsof je ze zo uit een kersenvlaai plukt. Het koolzuur en de ietwat drogere nasmaak zijn een kleine tegenhanger van het verder voornamelijk zoete karakter. Het zuurtje, wat je bij andere Kriekbieren (maar dan voornamelijk bij oude kriek) tegenkomt, ontbreekt bij dit bier. Deze Kriek Lambicus is lekker en dan vooral om koud te drinken in de zomer. Echter is hij naar mijn smaak te zoet, ik houd meer van een wat zurige kriek.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.