Bierspijs wandeling Amsterdam – Oost

Al langere tijd kon je in verschillende Nederlandse steden wijnspijs wandelingen maken. Op verschillende locaties kan je dan genieten van een mooi glas wijn in combinatie met een hapje. Sinds kort heeft de organisatie achter de wijnspijswandelingen iets nieuws! Bierspijs wandelingen. Ik mocht op uitnodiging meelopen met de nieuwe wandeling in Amsterdam-Oost en ik neem je mee.


Het concept

Net als bij een wijnspijs wandeling loop je bij een bierspijs wandeling ook van plek tot plek. In verschillende steden worden deze wandelingen georganiseerd, zo zijn er al wandelingen in bijvoorbeeld Den Bosch, Nijmegen, Tilburg en Enschede.

Heb je je kaarten besteld dan kan je de gratis app downloaden. Hierop vind je jouw route, met begin en eindpunt weergegeven op een kaart. Zo weet je precies hoe je moet lopen en naar welke plekken je gaat. Je kan in je eigen tempo lopen aangezien je niet met een hele groep gaat. Je hoeft dus geen rekening te houden met anderen en creëert zo je eigen wandeling, waarbij je natuurlijk ook een andere mooie route kan lopen, als je maar van punt tot punt gaat. Bij elke locatie kan je je telefoon laten zien waarbij ze je tickets scannen en je een plekje krijgt toegewezen.

Op elke plek krijg je een bier en een gerechtje voorgeschoteld. Er is geprobeerd een zo goed mogelijke combinatie te vinden. Soms ook in samenspraak met de brouwers. Het leuke aan onze wandeling vond ik dat er ook veel bieren uit Amsterdam tussen zaten.

De wandelingen vinden vaak plaats op zondag middag van 12-5. Doordat je vrij bent in het wandelen kan je zelf bepalen hoe lang je ergens blijft zitten, je kan dus ook al om half 4 klaar zijn als je overal kort blijft zitten. Je bent er helemaal vrij in.

Bierspijswandeling Amsterdam – Oost 

Stop 1    Ik liep, samen met mijn vriend, de bierspijs wandeling in Amsterdam – Oost. Wij begonnen onze wandeling bij House of Watt, een (van binnen) mooi vormgegeven café onderaan een studentenflat. Hier genoten we van een mini brisketburger met een Spicy Roger DIPA van Gulpener. Een mooie combinatie, die goed werd uitgelegd door het personeel, aangezien zowel de burger als het bier een klein pepertje hadden in smaak.

Stop 2    Tweede locatie was Weesper, een restaurant aan de Amstel. Sjiek vormgegeven restaurant met een menukaart waar bij elk gerechtje een biersuggestie wordt beschreven, top! Hier kregen we de meest gewaagde combi, tenminste er waren twee bieren om uit te kiezen. Bij een gerechtje met geroosterde bieten kon je tussen uit een Alaskan Smoked Porter of een Rumoerige Roodborst van de Bird Brewery uit Amsterdam. Wij kozen voor de Smoked Porter die met zijn rokerigheid en bittere smaak goed paste bij de biet.

Stop 3    De derde locatie was even een stuk lopen vanaf Weesper. We deden namelijk Brouwerij Troost Oost aan! Een locatie van Brouwerij Troost waar ik nog niet geweest was dus extra leuk. Troost zit op een mooie locatie aan de gezellig drukke Linnaeusstraat. Als combinatie kregen we hun eigen N.E.I.P.A met gemarineerde kippendij met een zoetzuur van Weizen en mangochutney. Een frisse en fruitige combi! (Ik heb begrepen dat Brouwerij Troost-Oost sinds december 2018 helaas gesloten is. Gelukkig zijn er nog wel drie andere vestigingen.)

Stop 4    Visbar Beet was de vierde locatie van de bierspijs wandeling, een gezellige kleine visbar, helemaal in stijl ingericht. Hier kregen we weer een bier uit Rotterdam. Namelijk de Saison van Bruut bier in combinatie met Wijting met o.a grapefruit. Ik vond dit de minst lekkere combinatie. Het geheel was wat aan de zure en bittere kant door de verschillende ingrediënten en het bier.

Stop 5    De beste bierspijs combinatie, vonden wij bij onze vijfde stop; de Walter Woodbury bar. Een mooi ingericht restaurant met Javaanse invloeden. Hier werd ons bier, de White Ale, ingeschonken door één van de brouwers van Lowlander beer uit Amsterdam. Echt leuk om even met hem te kletsen en te horen waarom dit een goede combi is. Het bier werd gecombineerd met licht gerookte zalm, venkel en paarse! wortel puree. Ik vond de combi echt geweldig, wat was die zalm ook heerlijk.

Stop 6    Brouwerij Poesiat en Kater was de laatste locatie van onze route. Aangezien de WK finale ook vandaag plaatsvond bleven we hier ook langer hangen om te wedstrijd te kijken op het terras. Poesiat en Kat is een brouwerij in een oud dierenasiel. Een erg leuke locatie, mooi vormgegeven en zoek buiten maar eens naar details die herinneren aan dat voormalig dierenasiel. Hier genoten we van rendang (geloof ik) in combinatie met de Muuke Pale Ale.

 
Ik vond het echt geweldig deze bierspijs wandeling. Fijn dat je alles op je eigen tempo kan doen, met je eigen gezelschap. Ook leuk om eens verschillende combinaties voorgeschoteld te krijgen op plekken die je misschien nog niet kende. Ik ga zeker nog eens meelopen!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.