Fraugruberlicious | Fraugruber Craft Brewing

Met dit, ontzettend, warme weer wil je eigenlijk maar één ding.. Afkoelen! Ik heb op dit soort dagen wel zin in bier, maar niet in te zwaar bier. Vandaar dat ik vandaag voor deze Fruit Sour koos van 4,5%. Dit bier, genaamd FrauGruberlicious, is een Duits bier van Fraugruber Craft Brewing. Een lekker groot blik met 440 ml, vast en zeker genieten.


Zicht & Geur

Net als de voorkant van het blik heeft de Fraugruberlicious zelf ook een mooie roze kleur. Het bier is troebel roze met een lichtroze schuimkraag die netjes overeind blijft.

Als ik aan een bier ruik ruik ik meestal ook eerst even aan de fles of in dit geval aan het blik. De geur uit het blik deed mij denken aan brooddeeg zoals ik het ook rook in de bakkerij waar ik heb gewerkt. Daarnaast is het bier heerlijk fruitig, ik ruik voornamelijk frambozen en licht wat kers. Het is echt alsof ik een fruitsapje onder mijn neus heb, lekker puur en ongezoet, aan de zure kant dus.

Smaak

Ook in de smaak komt de framboos weer terug. Het is echt alsof je frambozensap drinkt, geen chemische smaken dus. Het bier heeft een lekker toegankelijk zuurtje, die voor mij zelfs nog wel wat zuurder kon. De aanwezige koolzuur maakt het bier nog extra fris. In de nasmaak is het bier wat droog en een tikkeltje moutig.

Jum! Dit kon ik goed gebruiken. De 4,5% is prettig met dit warme weer, je ligt niet zomaar onder tafel. Het bier is verfrissend, fruitig en soepel. Het zuurtje is zeker aanwezig, maar het is in balans met de fruitige, iets zoetige framboos.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.