Hutje Mutje | Brouwerij de Molen

Als ik bij speciaalbierwinkel van Pernis rond loop koop ik naast bieren voor mijzelf ook vaak bieren voor mijn vriend. Hij laat zich hierin vaak gewoon door mij verrassen. Dit keer had Rinse, de eigenaar van Pernis, mij dit bier voor hem aangeraden. Soms zitten er tussen de bieren die ik aan mijn vriend geef, ook bieren die mij toch ook wel aantrekken.. Ik kan het dan toch niet laten ook zijn bieren te proeven met wat nipjes, en.. dit was er ook zo eentje!


Hutje & Mutje is een bier gebrouwen door Brouwerij de Molen uit Bodegraven. Het is een dark strong ale van 13% gerijpt op Woodford Reserve vaten. Woodford Reserve is een Amerikaanse bourbon uit Kentucky.

Zicht & Geur

Hutje & Mutje is een roodbruin helder bier. Er komt mij meteen een sterke ietwat scherpe alcoholische geur tegemoet. In de complexe geur kan ik onder andere rood fruit, hout, turf en karamel onderscheiden. Het is een heerlijke geur, waar ik maar aan blijf ruiken.

Smaak

Oh oh oh..de geur vond ik al heerlijk maar oei die body, heerlijk! Het bier heeft een dikke volle, stroperige body. De smaak van Hutje & Mutje is vol en complex. Ondanks het flinke alcoholpercentage is het bier zacht gebleven. Dit komt door het fruitige zoete karakter wat overheerst. Ik proef rozijnen, vijgen, bourbon, vanille enz enz. Heel fijn, ik ben echt fan. Echter, als je een liefhebber bent van een wat meer rauwer gerijpt bier, met bijvoorbeeld tonen van turf of koffie, dan is dit bier je waarschijnlijk te zoet.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.