Ichtegems Grand Cru | Brouwerij Strubbe

De naam van dit bier is vernoemd naar het dorp waar Brouwerij Strubbe gevestigd is, namelijk Ichtegem in België. De Ichtegem’s Grand Cru is een voorbeeld van een Vlaams Rood-Bruin bier, net zoals de Rodenbach Grand Cru en de Duchesse du Bourgogne die ik eerder dronk.


De Ichtegem’s Grand Cru heeft het oud bruin van de brouwerij als basisbier. Het brouw- en rijpingsproces van het basisbier gaat als volgt. Na de hoofdgisting gaat 80% van het bier voor twee maanden in lagertanks en 20% in open bewaartanks voor 18 maanden. Dit natuurlijk verzuurd bier wordt gemengd met het jongere zoete bier. Voor de Grand Cru wordt het basisbier nog 18 maanden op eikenhouten vaten gerijpt. Na 2 jaar lagering wordt het bier gemengd met een jong en zoet bier.

Zicht & Geur

Het bruin gekleurde bier (6,5%) is helder en heeft een kleine maar stevige schuimkraag. Net als de Duchesse de Bourgogne ruik dit bier lichtjes naar balsamico azijn. Het is een wijn- en portachtige geur maar dan net wat scherper. Op de achtergrond komt de geur van hout en amandel wat naar voren.

Smaak

De Ichtegem’s Grand Cru heeft voornamelijk een heerlijke pure smaak van rood fruit. Als tegenhanger komt ook hier de balsamico wat naar voren, al is het in mindere mate vergeleken met de geur. Ik vind het een heel fijn bier, het is ietwat scherp en zurig van karakter maar tegelijkertijd toch ook behoorlijk fruitig, zoet en zacht.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.