Hom en Kuit | Brouwerij de Vis

Een tijdje terug was ik in Alkmaar. De stad van de kaas, maar ook hier worden lekkere bieren gemaakt. Ik bezocht het kleine biermuseum de Boom en borrelde daarna in het daaronder gelegen proeflokaal. Hier dronk ik deze Hom & Kuit, een kuitbier van microbrouwerij de Vis


Brouwerij de Vis is een kleine brouwerij die in 2017 begonnen is. Zij hebben hun eigen ketels en een klein proeflokaal in hetzelfde pand. Op dit moment brouwt de brouwerij vijf bieren, waarvan deze Hom & Kuit (5,5%) er dus één is. Dit bier, een kuitbier, wordt gebrouwen met voornamelijk gemoute haver, een klein deel gerst en een klein deel tarwe. Niet te verwarren met gruitbier.

Hom en Kuit

De Hom & Kuit is donkergeel en ietwat wazig. Op het bier prijkt een stevige witte schuimkraag. Een heerlijke fruitige geur van citrus komt mij tegemoet. Daarnaast ruikt het bier fris en kruidig. Ook in de smaak komen de citrustonen en de kruiden uit de geur weer naar voren. Ik heb erg genoten van de Hom en Kuit. Het bier is echt perfect voor warme zomerdagen, of nazomerdagen zoals ik had destijds. Hij is toegankelijk voor ieder, niet te zwaar, soepel en dorstlessend.

 

 

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.