Liberty Ale | Anchor Brewing

Deze Liberty Ale van Anchor Brewing uit Amerika bestaat al sinds 1975, tijd voor mij om hem eens te proeven! Dit bier (5,9%) werd voor het eerst gebrouwen om de tweehonderdste verjaardag van de historische rit van Paul Revere te vieren. Het was de eerste moderne Amerikaanse IPA gebrouwen na het alcoholverbod. Ook is het de eerste single-hop ale en dry-hopped ale.


Zicht

De Liberty Ale is een donkergeel wazig bier. Het bier heeft een flinke schuimkraag en deze blijft de gehele tijd fier overeind.

Geur

De geur van het bier is heerlijk fruitig. Ik ruik citrusvruchten, met vooral de bittere geur van grapefruit. Ook perzik en hop voeren de boventoon. Op de achtergrond is er ook een appelzuurtje.

Smaak

Oei dit is wel een bier waar ik er meer van zou willen drinken, gelukkig zou dat ook kunnen door het redelijk lage alcoholpercentage. Het bier heeft een mooi zacht mondgevoel. De grapefruit bitter is ook in de smaak aanwezig maar het fruitige karakter is een goede tegenhanger. Het zorgt ervoor dat deze Liberty Ale mooi gebalanceerd is. Bitter, maar ook fruitig en zacht. In de nasmaak komt het bittertje weer naar voren en is het bier wat droog.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.