Fuck Art This is Hygge | To Øl

Afgelopen weekend zat ik weer eens op het terras bij het Taphuys. Dit is een café waar je 100 bieren zelf kunt tappen. Naast de bekendere bieren hebben ze ook vaak, voor mij, onbekende pareltjes. Ik dronk dit keer Fuck Art This is Hygge, een saison van 7%. Dit bier is gebrouwen door To Øl uit Denemarken, een brouwerij waarvan de bieren mij tot nu toe erg bevallen.


Deze saison met rogge is geïnspireerd op typisch voedsel uit Denemarken. Zo zijn er aardappelen en rabarber in verwerkt. This is hygge maakt deel uit van de Fuck Art serie. Alle bieren uit deze serie zijn gebaseerd op typische Belgische bieren, maar dan met een twist. Er zijn verschillende bieren, zoals bijvoorbeeld de Fuck art let’s dance, Fuck art this is architecture en Fuck art the heathens are coming.

Zicht & Geur

Fuck art this is hygge is een goudgeel bier. Bovenop het bier vormt zich een goede schuimkraag met een fijne structuur. Het schuim blijft overeind tot de laatste slok. De geur van het bier is fruitig, fris, wat zurig en een beetje funky. Ook de eikenhouten snippers, waarop het bier gerijpt heeft, komen naar voren. Ik blijf er maar aan ruiken.

Smaak

This is Hygge smaakt inderdaad een beetje naar rabarber, iets wat ik in de geur nog niet teruggevonden had. Ook is het bier ietwat bitter wat mij aan grapefruit doet denken en de nasmaak is wat aan de droge kant. De smaak van het bier is net als de geur, funky en lastig te beschrijven, maar lekker en complex in ieder geval.

Oh en de aardappel? Die ruik of proef ik niet terug. Waarom zou To øl dat toegevoegd hebben en wat voor meerwaarde heeft dat?

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.