Halderbergs Bombast | Brouwerij t Meuleneind

De afgelopen tijd heb ik verschillende bieren van Brouwerij ’t Meuleneind uit Hoeven geproefd. Dit waren de blonde, tripel, dubbel, ipa, stout en de Halters Spicy. Mijn favoriet van deze bieren was de Bombast, de stout van de brouwerij. Dit bier stond laatst nog in de top 15 van de verkiezing Brabantse bierkaart.


Zicht & Geur

De Bombast (9%) is een donkerbruin bier. Bovenop het bier vormt zich een grote lichtbruine schuimkraag die mooi overeind blijft. In de geur komen vooral koffie en karamel naar voren. Het is een gebrande maar ook zoete geur.

Smaak

Qua mondgevoel is het bier vol genoeg, er is wel redelijk wat koolzuur aanwezig. Naar mijn smaak net iets teveel. Net als de geur is de smaak van de van de Bombast gebrand maar ook zoet. Tonen van koffie en karamel hebben hierin de hoofdrol. De smaak van salmiak vormt de ietwat droge maar ook zoete nasmaak.

Andere bieren van t Meuleneind

Blondje: Niet zo zoet als verwacht. Ietwat honing in smaak. Goeie body.
Tripel: Oranje donkergeel bier. Fruit in geur. Kruidig ook, zowel in geur en smaak. Redelijk volle body. Zacht bier, geen bittertje. Bloemenhoning achtig.
IPA: Donkergeel en wazig bier. Een fruitige tropische geur. Daarnaast perzik en hop. In smaak minder tropisch fruit. Ietwat bitter van grapefruit en wat droog.
Dubbel: Troebel donkerbruin bier. Karamel en drop in smaak plus een kleine koffie bitter. Net wat teveel koolzuur.
Spicy: Donkergeel troebel bier. Kruidige geur, alsof je een madame jeanette pepertje ruikt, groente achtig pittig. Zoetje geeft iets balans. Pepertje weer in nasmaak, verwarmd de keel.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.