Gele Snor & Wijze Snor | Brouwerij de Snor

Bier uit Arnhem, mijn woonplaats, heeft bij mij al een streepje voor. Het werd hoog tijd om eens bieren te proeven van Brouwerij de Snor. Deze brouwerij is in 2015 gestart en heeft nu al verschillende bieren. Ik proef de pittige blonde Gele Snor (6,2%) en de Weiszenbock de Wijze Snor (6,8%) .


Gele Snor

Dit is het paradepaardje van de brouwerij. Met dit bier is Brouwerij de Snor begonnen in 2015, en het bleek meteen een succes.

Zicht & Geur

De Gele Snor is een goudgeel kraakhelder bier. Er banen veel koolzuurbubbels zich een weg naar boven onder een volle fijne schuimkraag. Deze schuimkraag is zo stevig dat hij overeind blijft tot de laatste slok. De geur van het bier wordt gedomineerd door geel fruit maar ook het wat pittige van gember is aanwezig.

Smaak

Het bier is qua smaak mooi vol. Ook hier is het gele fruit maar ook de gember weer aanwezig. De gember geeft het bier net wat meer pit. De gember geeft in dit bier niet echt een zoetige smaak af maar meer een pittige en wat scherpere smaak. Het doet mij ook een beetje aan een pepertje denken. De nasmaak is ietwat bitter en moutig. Het bier vind ik mooi in balans qua fruitigheid, bitterheid en pit.


Wijze Snor

Dit bier is onlangs gekroond tot overall winnaar onder de weizenbocken op het BONK; Bokbier Open Nederlands Kampioenschap, in Zutphen.

Zicht & Geur

De Wijze Snor is een licht bruin bier met een crèmekleurige schuimkraag. Ik schonk per ongeluk het hele flesje leeg waardoor er nog bezinksel mee kwam en het bier troebel werd. Op het bier vormt zich een kleine maar stevige schuimkraag. In de geur is de kenmerkende banaan aanwezig maar niet te heftig. Ook is het bier wat kruidig in geur.

Smaak

In de smaak komt ook de banaan weer naar voren, al is hij niet zo zoet en duidelijk aanwezig zoals dat wel bij andere weizenbieren kan zijn. Het bier heeft een prima body en is soepel en zacht. Het bokkige herken ik alleen niet echt? Het is meer een weizenbier dan echt een weizenbock.


Where to be(er) in Arnhem

3 reacties

  1. Dank je wel Amanda voor deze fijne recensie.
    We houden je blog in ere!

  2. Ik ben door deze twee benieuwd geworden naar de andere bieren. Maar die kom ik vast eens tegen.

  3. Het bier van brouwerij de Snor is een bijzonder bier met een geheel eigenwijze smaak. Ga zo door!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.