Beluga | De Kromme Haring

Wauw.. dit is mijn eerste bier wat ik beschrijf van Brouwerij de Kromme Haring uit Utrecht.. Ik heb toen ik het proeflokaal bezocht twee bieren van de brouwerij geproefd en kort beschreven. Dit wordt het eerste bier wat ik uitgebreid beschrijf en aandacht geef. Ik proefde deze Beluga, een russian imperial stout van 10,5%.


Zicht & Geur

De Beluga is een pikkedonker bijna zwart bier. Bovenop vormt zich een bruine schuimkraag, hij zakt snel in maar blijft als een klein laagje aanwezig. De geur van gebrande geroosterde koffiebonen voert de boventoon, maar ook de chocolade is aanwezig. Een zuurtje zorgt voor een kleine tegenhanger. Op de achtergrond ruik ik donkerbruin brood.

Smaak

De overheersende smaaktonen in het bier zijn het geroosterde en gebrande van koffie en pure chocolade. Een klein zoetje trekt alles een klein beetje in balans. Maar de ook aanwezige droge smaak zorgt er, naast de bitterheid en gebrandheid, voor dat dit een bier is geworden met best wat pit. De Beluga is daarnaast qua body licht romig, en genoeg vol. De smaken blijven lang aanwezig na een slok.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.