Cheri Mola | Jopen & Bonvivant

De Cheri Mola is een samenwerking tussen Jopen bier uit Haarlem en Bonvivant uit Malaga. Het is een NEIPA, een New England IPA van 6,5%. Het bier is gebrouwen met Cherimoya, een zoete tropische vrucht uit Zuid-Amerika.


Cheri Mola

Zicht & Geur

De Cheri Mola is een helder goudgeel/oranjekleurig bier. Bovenop het bier vormt zich een kleine schuimkraag, die na verloop van tijd bijna geheel inzakt.

In de geur van het bier komen allerlei verschillende tonen naar boven. Ik ruik zoet tropisch fruit met daarna vooral de geuren van citrusvruchten zoals mandarijn en grapefruit. Ook ruik ik een kruidige hoppigheid als tegenhanger.

Smaak

De Cheri Mola heeft een ietwat romige ronde body. Het bier is zacht en toegankelijk. In smaak is het net als in de geur. Eerst is het bier fruitig van tropisch- en citrus fruit, daarna volgt een zachte bitterheid. Ik hou echt van dit bier! Het heeft allerlei componenten en alles staat met elkaar in balans. De bitterheid voert niet de boventoon, het is even aanwezig maar zakt dan weer wat in intensiteit waardoor ’t zoetje weer wat meer naar boven komt. Hierdoor is de nasmaak van het bier redelijk zacht. Jum!

Jopen bieren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.