Miami Weiss | Oersoep & Rock City Brewing

Deze Miami Weiss is een collaboration tussen Oersoep uit Nijmegen en Rock City Brewing uit Amersfoort. Het is een Berliner Weisse van 3,9% gebrouwen met framboos en blauwe bes. Voor de vormgeving van de etiketten werkt Oersoep samen met verschillende kunstenaars. Dit etiket is ontworpen door Sarah Pannekoek.


Miami Weiss

Deze Miami Weiss is een knalroze rood bier met een licht roze schuimkraag. De schuimkraag slinkt snel en blijft als een klein laagje overeind. Het bier heeft een fruitige geur van rood fruit waarin vooral de framboos de boventoon voert. Daarnaast is de geur ietwat muffig, dit trekt wel gauw weer weg als het bier even staat. Het bier heeft veel koolzuur. Bij het nemen van een slok is het bier meteen zuur, de fruitigheid die hierna meteen naar voren komt, trekt dit weer in balans. Net als in de geur voert de framboos de boventoon, maar ook tonen van rode besjes. In de nasmaak is het bier wat moutig.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.