Omega | Alvinne

Ik kom altijd graag bij café Caspar in de wijk Klarendal in Arnhem. Zij hebben een mooi assortiment tap en fles bieren en staan altijd klaar om je van advies te voorzien. Dit keer koos ik voor de Omega Ω, een bier van brouwerij Alvinne uit België. De Omega is een Flemish sour ale van 6%. Het maakt deel uit van de trilogie “Omega – Phi – Sigma”. De Omega is het eerste bier wat ik überhaupt proefde van deze brouwerij.


Zicht & Geur

De Omega is een goudblond bier met een oranje gloed. Het schuim op het bier zakt gauw in maar blijft als een klein laagje aanwezig. De geur van het bier is heerlijk fruitig, zoet en vol. Ik ruik vooral perzik terug, daarnaast wat appel en ananas. Het is een lekkere frisse geur die meteen aantrekt.

Smaak

Zo, dat dit een sour is blijkt meteen bij de eerste slok. Mijn wangen trekken gauw samen zo zuur is het bier in het begin. Na een paar slokken wen ik aan het zurige en trekken mijn wangen minder samen. Het bier is in smaak ontzettend fruitig maar ook ietwat moutig. Citrus en appel tonen maken het bier verfrissend. Het bier heeft een passende hoeveelheid koolzuur en een redelijk volle body. De nasmaak is wat bitterder en droog.

Eigenlijk is dit bier een basisbier voor twee barrel aged varianten genaamd Wild West, maar toch vind ik dit een heerlijk op zichzelf staand bier.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.