Kompaan bier Den Haag

Brouwerij Kompaan is één van mijn favoriete plekken in Den Haag. Zij hebben hun brouwerij en aangrenzende bar in de Binckhorsthaven, wat net buiten het centrum ligt maar goed bereikbaar is. Ik spring op een OV fiets, wat een kwartier rijden is vanaf het centraal station. Als je buiten staat, zou je misschien denken dat het echt niet de moeite waard is deze brouwerij te bezoeken. De bar en brouwerij zit achter een garage achtige deur in een garage achtig pand. Maar.. ga door de deur, en je zal zien dat het de moeite waard is hierheen te komen.


In de beer bar is veelvoudig gebruik gemaakt van zeecontainers. Er is een balkon achtige ruimte mee gecreëerd, de keuken zit in een zeecontainer en ook de tapwand is onderdeel van een container.

De tapwand bestaat uit een 20-tal taps. Een deel van deze bieren komt direct uit de brouwerij. De meerderheid van de bieren zijn dan ook van Kompaan zelf, maar je vindt er ook een paar bieren van andere brouwerijen.

Het pand doet behoorlijk industrieel aan, maar desondanks is het super knus. Dit komt voornamelijk door het kleurgebruik, marine achtig blauw, roodbruin van de zeecontainers en de houten meubels die overal in de ruimte staan.
Vanuit de bar heb je via een raam zicht op de naastgelegen brouwerij. Deze is in 2016 gebouwd.

Als ik een brouwerij bezoek proef ik altijd graag meerdere bieren. Om dan niet meteen onder tafel te liggen, bestel ik graag kleine proefglazen. Bij Kompaan is dit ook een mogelijkheid. Je kan een plankje bestellen met 6 kleine proefglaasjes. Het handige aan dit plankje is dat ze er met een soort krijtstift bij schrijven welke nummers je besteld hebt. Deze nummers komen overeen met de nummers op de taplijst die boven de bar hangt. Zo weet je precies wat je achtereenvolgend proeft.

Bij deze plank kan je verschillende hapjes bestellen, zoals bijvoorbeeld bitterballen, chickenwings of nootjes. Wil je meer dan dat? ’s Avonds kan je ook bij Kompaan terecht voor meer volledige maaltijden. Hier hoort natuurlijk een mooi bier bij. Of wijn of iets anders.. dat kan ook!

En als het bier van Kompaan je beviel, dan kan je ook voor thuis een flesje of meer kopen in de bar, verschillende bieren staan uitgestald in een klein als winkeltje ingericht gedeelte.


Brouwerij Kompaan
Saturnusstraat 55, 2516 AE Den Haag

Geopend van donderdag tot en met zondag

Open van donderdag totBewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.