Weer en Wind bourbon BA | Brouwerij de Molen

Zo, ik proef weer eens een bier van Brouwerij de Molen uit Bodegraven. Hij werd mij aangeraden door de eigenaar van Slijterij van Pernis dus ik ben benieuwd. De Weer en Wind is een barleywine, of zoals de brouwerij zelf zegt een Barleywine-ish, van 10,7% gerijpt op een Bourbon vat.


Zicht & Geur

De Weer en Wind heeft een stevige licht bruine schuimkraag. Hij zakt wel in maar blijft aanwezig tot de laatste slok. Het bier zelf is donkerbruin rood gekleurd. In de geur komt de bourbon naar voren, daarnaast ruik ik houttonen van het vat en rood fruit.

Smaak

Bij de eerste slok valt me op dat de Weer en Wind nog redelijk wat koolzuur bevat. De smaak van het bier is behoorlijk complex, ik proef elke keer wat anders. Zo komen er tonen van karamel en hout naar voren. Ook tonen van amandel en rood fruit. In de nasmaak proef ik licht vanille. De body van het bier is zacht en soepel maar niet ontzettend plakkerig of dik.

De Weer en Wind is aan de zoete kant, maar ik hou er wel van. Door het zoete karakter moet je wel een beetje oppassen voor het bier, omdat hij ook erg makkelijk weg drinkt.. hihi.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.