Italobanger | Põhjala Brewery

De Italobanger is een imperial stout van 12,5% gebrouwen door Pohjala uit Estland. Het bier is geïnspireerd op de smaken van Italië en daarom gebrouwen met onder andere steranijs, vijgen en sinaasappels.


Zicht & Geur

Het bier is donkerbruin van kleur en heeft een licht bruine schuimkraag. De gebruikte vijgen komen duidelijk naar voren in de geur van het bier. Daarnaast heeft het bier de kenmerkende geuren die alle stout bieren hebben. De gebrande geur van koffie en de geur van chocolade.

Smaak

In het bier proef ik verschillende smaken. De chocolade komt naar voren met daarnaast anijs, druiven/rozijnen en zoethout. Deze laatste drie smaken zorgen ervoor dat dit een redelijk zoet bier is qua karakter. De Italobanger heeft een volle romige body en verwarmd. De alcohol is wel aanwezig, maar niet te overheersend gelukkig.

 

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.