Kracht in de Nacht | Grutte Pier Brouwerij

De kracht van Grutte Pier was onmetelijk. Iedere tegenstander verloor zijn hoofd nog voor het inademen van de schrik. De strijd van de Friese volksheld vond plaats in de nacht. De kracht in die nachten is de inspiratie voor dit bier “Kracht in de nacht”.


Deze stout (10%) is gebrouwen door de Grutte Pier Brouwerij uit Leeuwarden. Bij het openen van de fles ziet het bier voor het eerst het licht. De fles is lichtdicht door de matte laag en heeft 12 maanden in de donkere cellen van de oude gevangenis de Blokhuispoort liggen rijpen.

Zicht & Geur

Je verwacht het al bij deze naam.. het bier is donkerbruin, bijna pikkedonker van kleur! Het schuim zakt meteen in maar blijft als een dun laagje aanwezig in het glas. De Kracht in de nacht ruikt voornamelijk naar cacao, flink pure cacao. Daarnaast ruik ik ook wat gebrande koffietonen.

Smaak

Het bier heeft best wat koolzuur, ook is de body niet ontzettend dik maar het bier is wel soepel en zacht. De cacao uit de geur komt weer terug en maakt het bier goed bitter. Verder lijkt het een beetje alsof het bier gerijpt is op whisky vaten, de smaak heeft er een beetje wat van weg vind ik. Het bier is ietwat scherp, daarom kom ik tot deze associatie. In de nasmaak komen er verschillende redelijk droge tonen naar voren waaronder zoethout, laurier en iets krijtachtigs. Deze nasmaak blijft lang aan.

 

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.