Stoet | Brouwerij Wentersch

Water in wijn veranderen, dat kunnen wij bij Wentersch niet. Van brood bier maken dat dan weer wel. Zo werken we mee aan een toekomst zonder voedselverspilling. Dit bier, genaamd Stoet, verloochent zijn oorsprong in de smaak zeker niet en gaat prima samen met een.. boterham! (tekst etiket)


Zoals je hierboven al kon lezen is dit bier gemaakt van brood. Bij het brouwen van Stoet is er als moutstort een flink deel onverkoopbaar brood gebruikt. Ik ben benieuwd hoe dat smaakt en of je het brood ook echt terug proeft.

Stoet

Zicht & Geur

Stoet is een helder bruin bier van 5,2% met een kleine schuimkraag. Wat hierboven al beschreven stond klopt. In de geur ruik je meteen de geur van brood, bruin tarwebrood. De geur is wat weeïg, zoet en moutig.

Smaak

Ook in de smaak komt de mout en het brood weer naar voren. Het bier is vol en in de nasmaak een beetje bitter zoals een grapefruit ook kan zijn en droog. Op zich is de stoet geen heel bijzonder bier qua smaak. Maar het feit dat het bier gemaakt is van broodresten maakt hem wel bijzonder. Bij dit bier moest ik een beetje denken aan een pilsener, maar dan net wat smaakvoller en zachter.

Disclaimer: Dit bier kreeg ik toegestuurd, ik besloot echter zelf er een stukje over te schrijven en ben er dus niet voor betaald.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.