Kattekwaad | Bierderij Waterland

Ik liep laatst voor een bepaald product in de Ekoplaza, een biologische supermarkt. Natuurlijk kan ik het dan niet laten om ook even bij de biologische bieren te kijken. In het schap vond ik dit bier van Bierderij Waterland. Een biologisch bier, dat moest ik natuurlijk even proberen. Daarbij vond ik dit etiket erg gaaf, dus ook daarom nam ik hem mee.


Zicht & Geur

Kattekwaad (6%) is koperkleurig bier met een kleine fijne crème kleurige schuimkraag. Het bier ruikt zoetig wat doet denken aan karamel. Daarnaast is het ook ietwat muf en ruikt het een klein beetje naar hout.

Smaak

De Kattekwaad is in smaak meteen heel anders vergeleken bij de geur. Het bier is heel kruidig en aromatisch. Ik vind het bijna zeepachtig, zo’n aparte smaak is het. Als ik moeite heb om smaken thuis te brengen kijk ik vaak naar de ingrediënten van een bier. Nou en toen viel er een kwartje. Het bier is namelijk gebrouwen met wilgenbast. En toen ik dat zo las kon ik de associatie wel maken ja. Het kruidige en aromatische is inderdaad een beetje hars- en houtachtig. Naast het kruidige en aromatische is het bier ook wat bitter en aan de droge kant. Niet zo’n zacht, teder katje dus 😉

De smaak van het bier is mijzelf net iets te vreemd en te aromatisch. Ik zou hem niet zo snel nog eens kopen. Maar.. smaken verschillen dus probeer hem vooral eens uit.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.