LeFort | Omer Vander Ghinste

In 1892 kocht Remi Vander Ghinste een huis met brouwerijgebouwen voor zijn zoon Omer. Dit betekende de start van de familiebrouwerij. Omer Vander Ghinste huwde daarna met Marguerite Vandamme, kleindochter van Felix Verschuere, die eigenaar was van Brasserie Le Fort. Door het vroegtijdig overlijden van haar ouders en grootvader erfde Marguerite in 1911 het bedrijf van haar grootvader. Dit betekende een plotse, forse uitbreiding voor de brouwerij van Omer Vander Ghinste. In 2013 werd dit bier, LeFort, uitgebracht als eerbetoon aan deze vroegere brouwerij.


Zicht & Geur

LeFort is een helder donkerrood bier van 9%. Bovenop het bier vormt zich bij het inschenken al gauw een flinke schuimkraag. Deze schuimkraag blijft fier overeind tot de laatste slok. LeFort ruikt precies zoals je van een dubbel bier kan verwachten. Tonen van rood fruit, kandij, karamel en rozijnen komen naar voren.

Smaak

In al het biergeweld vergeet ik soms de klassiekers te drinken. En dat terwijl de Belgische bieren gewoon ontzettend lekker zijn. Nou en deze LeFort was zeker lekker, die neem ik vaker. Ook hier kwamen de tonen van karamel en rozijnen weer naar voren. Hierdoor is het bier redelijk zoet, maar een klein bittertje en de aanwezige koolzuur houden het allemaal in balans. Daarbij is het mondgevoel vol en zacht en het bier dus gevaarlijk soepel. Heerlijk!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.