Imperial Pale Ale | Dutch Bargain

Imperial Pale Ale

Deze Imperial Pale Ale (10%) is één van de vier vaste bieren van Dutch Bargain. Dutch Bargain is weer één van de twee biermerken van Het Brouwerslokaal. Dit is een brouwerij uit Groede. Wat een kunstwerkje is deze bierfles. Ik ben benieuwd of het bier wat er in zit ook zo mooi en lekker is.


Dutch Bargain is dus één van de twee biermerken van Het Brouwerslokaal uit Groede. Het andere biermerk is Marckensteijn, een biermerk dat exclusief gedistribueerd wordt naar de beste restaurants in de wereld. Dutch Bargain heeft eigenwijze bieren. Elk bier heeft zijn eigen etiket, dat het hele flesje beslaat. Elk flesje is hierdoor bijna een kunstwerkje, zoveel is erop te zien. Perfect om later een vaasje van te maken bijvoorbeeld. Bij de World Beer Awards werd Dutch Bargain uitgeroepen tot beste Belgian strong Pale Ale van de wereld.

Zicht & Geur

De donkerbruine imperial pale ale heeft een grote stevige schuimkraag. Deze schuimkraag blijft tot de laatste slok overeind. In de geur komen vooral karamel en rozijnen naar voren. Daarnaast lichtjes een geur van rood fruit, hop en hout.

Smaak

Het bier is qua mondgevoel mooi rond en zacht. Tonen van rood fruit en karamel voeren de boventoon. Zij maken het bier bijna aromatisch van karakter. Echter brengt het ook aanwezige bittertje de boel in balans waardoor het bier (nét) niet te zoet is. Door het zoete karakter en het zachte mondgevoel drink je het bier zo weg. Het alcoholpercentage zou je hierdoor dus bijna vergeten. Echter verwarmd het bier je wel echt, dus hij is perfect voor deze koudere dagen.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.