Hugs & Kisses | Brouwerij de Molen

Ik ben echt een liefhebber van dikke, volle en zware bieren. Geef mij maar een imperial stout bijvoorbeeld van boven de 10%, daar wordt ik blij van. Maar ook licht alcoholische bieren kunnen mij zeker bekoren. Vooral als het zomer is en je niet meteen onder tafel wil liggen. Maar ook in de winter heb ik niet altijd zin in een zware rakker. Dan kies ik voor een licht alcoholisch bier, deze Hugs & Kisses is daar een goed voorbeeld van.


Hugs & Kisses is een Session IPA gebrouwen door Brouwerij de Molen uit Bodegraven. Het bier heeft een alcoholpercentage van 3,5% en is gebrouwen met twee hopsoorten, Saaz en Mosaic. Ik waardeer de Molen erg om zijn zwaardere bieren, maar wie weet is deze session IPA ook een blijvertje.

Zicht & Geur

Hugs & Kisses is een donker oranje bier. Het bier is net niet helder (mistig) en heeft een gebroken witte schuimkraag. De kraag zakt redelijk snel in maar blijft als een klein laagje aanwezig. De geur van de Hugs & Kisses is mooi sterk. Tonen van gele (tropische) vruchten en hop komen naar voren. Het bier ruikt echt naar verse hop, alsof je de hopbellen onder je neus hebt liggen.

Smaak

Voor een bier met zo’n laag alcoholpercentage is het mondgevoel van de Hugs & Kisses mooi vol. Het bier is meteen bitter maar de gele vruchten, die we ook al tegenkwamen in de geur trekken het geheel in balans. Het bier is hierdoor toegankelijk en soepel en is op voor je het weet. De verse grassige hop smaak maakt het bier een tikkeltje kruidig. Op de achtergrond is lichtjes wat karamel te proeven. De nasmaak blijft lang aan. Echt een perfect bier voor in de zomer deze Hugs & Kisses, maar ook om te drinken zo net voor het eten. Niet te zwaar maar barstensvol smaak, lekker!


Ik maakte al eens een opsomming van laag alcoholische bieren, dat artikel lees je hier.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.