Polydistortion | Van Moll & Borg Brugghus

Polydistortion

Dit bier is een collaboration tussen Van Moll uit Eindhoven en Borg Brugghus uit IJsland. Zij brouwden dit bier begin december en nu kunnen wij er van genieten. Polydistortion is een Milkshake IPA van 6% vernoemd naar het debuutalbum van de IJslandse groep GusGus.

Muziek & Bier

Erwin van Moll en Hlynur hebben, omdat het dus vernoemd is naar een muziekalbum, een spotify playlist gemaakt. Deze past precies bij dit bier, vinden zij. Je vindt de playlist hier. Naast deze playlist heeft Van Moll nog meer playlists voor bij bieren van hen. Leuk! Zit je meteen in de goede sfeer je bier te drinken. (Ik kwam er te laat achter, dus heb hem zonder muziek gedronken, ook lekker!)

Polydistortion

Zicht & Geur

De Polydistortion is een Red fruit milkshake IPA maar de kleur van het bier doet zich net wat anders voor. Bij het inschenken van het bier ruik ik van verre al de geur van een goed rijpe grapefruit. Bitter maar ook heerlijk zoet en fris. De kleur van het bier doet mij ook aan een grapefruit denken, aan het vruchtvlees. Het schuim van het bier is even aanwezig maar zakt gauw in en verdwijnt.

Smaak

Het bier zelf smaakt hoppig en smaakt meer naar rood fruit vergeleken bij de geur. Het bier bevat redelijk wat koolzuur, is iets zurig en heeft een bittere en iets droge nasmaak. De lactose maakt het bier ietwat romig qua mondgevoel. Soepel bier, fris en fruitig. Niet te zoet!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.