Eilandkriebel | Familiebrouwerij Diks

eilandkriebel

Afgelopen weekend was ik op Texel. Als je aan Texel en bier denkt kom je al gauw terecht bij de Texelse bierbrouwerij. Maar er is nog meer bier op Texel te vinden. Dit is het blonde bier (6,4%) van de Familiebrouwerij Diks. Het bier is een ode aan het foorjaar (texels dialect).


Familiebrouwerij Diks

De familiebrouwerij Diks is nog een jonge brouwerij die in juni 2017 is opgericht. De Eilandkriebel en de andere bieren worden dus nog niet gebrouwen op het eiland zelf maar er wordt druk gebouwd aan een kleine eigen brouwerij. Brouwmeester Maurice brouwt zijn bieren nu nog op het vasteland bij biervrienden. Maurice werkte van 1999 tot 2017 als brouwmeester bij de Texelse bierbrouwerij. Nadat hij daar wegging is het idee ontstaan voor de familiebrouwerij, waar de hele familie Diks op dit moment werkt.

Let op: De bieren van deze brouwerij zijn uitsluitend op Texel verkrijgbaar.

Eilandkriebel

Het bier is goudgeel en helder. De witte schuimkraag zakt redelijk snel in en blijft als een dun laagje achter. De geur van het bier is niet echt uitgesproken. Ook de smaak van het bier is niet echt uitgesproken en bijzonder. Het doet mij het meest denken aan een pilsener. Net zo bitter maar net wat fruitiger. De body is ietwat romig en zacht. Een prima bier, vooral als je lekker op Texel in de wind zit met uitzicht op zee. Maar zo thuis, tsja is het een doodnormaal bier, prima maar het mocht wat meer uitgesproken naar mijn mening.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.