Elvis Juice | Brewdog

Deze foto maakte ik al in 2017 dus deze blogpost is maar ietsje verlaat. Blijkbaar heb ik al die keren dat ik deze Elvis Juice proefde, het nog nooit hier op Speciaalbiertjesblog beschreven.. Het werd eens tijd!


Elvis Juice is een grapefruit infused IPA van 6,5%. Het wordt gebrouwen door het Schotse Brewdog. Ik schreef al eerder over een paar Brewdog bieren, die vind je hier. Elvis Juice is een IPA die ik graag drink. Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n IPA liefhebber maar deze IPA die heeft iets wat ik heel fijn vind.

Zicht & Geur

De Elvis Juice is een oranje bruin gekleurd bier. Het bier is helder en heeft een gebroken witte schuimkraag die langzaam inzakt. De tonen van rijpe zoete grapefruit domineren de geur van dit bier. Daarnaast ruikt het bier lekker hoppig en fris met tonen van andere citrusvruchten zoals mandarijn.

Smaak

De Elvis Juice heeft 5 verschillende soorten hop en heeft een infusie gehad van grapefruitschillen. Dat maakt dat bij deze IPA de grapefruit een leidende rol heeft. Net als in de geur vind je de grapefruit ook in de smaak terug. Hier is hij echter veel bitterder en minder zoet vergeleken bij de geur. Door de infusie komt de pure grapefruit smaak erg mooi naar voren, alsof er echt grapefruit sap door het bier heen zit.

Gelukkig zorgt de grapefruit naast een flinke bitterheid ook voor het fruitige karakter van het bier. De bitterheid van het bier wordt daarnaast ook nog in balans getrokken door een lichte toon van karamel en het frisse van de koolzuur. Deze balans maakt dat de Elvis Juice toch redelijk toegankelijk is gebleven. Hij is fris, fruitig en drinkt soepel weg

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.