Double Raspberry | CoolHead Brew

Double Raspberry

Het etiket verraadt al de kleur van het bier wat in het blik zit. Deze Double Raspberry is een Double Fruited Nordic Sour van 6% gebrouwen door het Finse CoolHead Brew. Dit bier is onderdeel van de Deep serie, en bieren uit deze serie hebben dubbel zoveel fruit als de ‘gewone’ Sours. Gekke is wel dat ze op dit blik hebben staan dat het een Sour is, terwijl het op de site van de brouwerij een Gose genoemd wordt, waarschijnlijk door de toevoeging van zout.


Zicht & Geur

De Double Raspberry is, zoals je kan verwachten, een donkerroze bier. Bovenop het bier vormt zich een licht roze schuimkraag die een redelijke tijd overeind blijft. Het bier is wat troebel, juicy bijna. De geur van het bier doet mij denken aan frambozen jam. Het is een sterke zoete geur, met pure frambozen tonen.

Smaak

Door de zoete geur wordt je een beetje op een verkeerd spoor gezet. Het bier zelf is namelijk helemaal niet zoet maar voornamelijk flink zuur. Bij de eerste slokken is het voor mij even inkomen. Het zure karakter van het bier trekt mijn mond flink samen. Naast het zuurtje is de Double Raspberry ook zeker fruitig en in de nasmaak moutig. Het bier heeft een volle body door het gebruik van haver. Aan het bier is himalaya zout toegevoegd, dit zorgt voor een lichte ziltige touch op de achtergrond.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.