Surf Ale | Davo bieren

Surf Ale

Op 1 mei 2012 lanceerden vier Deventenaren en vrienden, Arnoud Pijpker, Frits Lutgerink, Marijn Kroon en Jos Schmitz, Davo Bieren. Het eerste bier van DAVO Bieren werd gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van Brouwerij Rodenburg in Rha: de Hoppenblond. Op 8 april 2016 is DAVO begonnen met brouwen van DAVO Bieren met een eigen brouwerij met aangrenzend proeflokaal.


De Surf Ale is het eerste bier van Davo wat, vanaf 13 april 2019, ook in blik te verkrijgen is!

Zicht & Geur

De Surf ale [6,4%] heeft een kleine luchtige schuimkraag. Hij is donkergeel/oranje van kleur. Het bier is niet helemaal helder, iets wat tweeschijn genoemd wordt. Qua geur heb ik niet meteen de Hawaï ervaring die ik had verwacht. Het bier vind ik eerder hoppig en kruidig. Naast de hoppige geur ruik ik ook zeker tropisch fruit en citrusvruchten met voornamelijk grapefruit. Het bier ruikt dus wel fruitig maar de hoppigheid heeft de overhand.

Smaak

De Surf Ale begint best bitter, een echte goed aanwezige grapefruit bitter. Daarnaast is het bier ook wat droog, kruidig en er is veel koolzuur aanwezig. In eerste instantie heeft dit bier dus een karakter met pit. In de nasmaak volgt een wat milder karakter. Hierin komen fruitige licht zoete citrustonen naar boven die het pittige karakter van het biertje weer in balans brengen. Ook is er een zoetje aanwezig die mij doet denken aan honing. De Surf Ale is een soepel en toegankelijk bier, bitter maar ook zeker fruitig!


Wist je dat Davo nu ook een bar heeft in mijn stadje Arnhem? Je vindt ze aan de rijnkade op nummer 41.

3 reacties

  1. heb je van de fles of uit de tap geproefd?

  2. Fles. Ik moet nog eens naar hun brouwerij

  3. Hoi Amanda, lijkt me leuk je eens in onze brouwerij te verwelkomen. Zullen we hiervoor een afspraak maken? Als je dat wilt Kun je me mailen op jos@davobieren.nl !
    Tot in Deventer?!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.