Dirty Jam | Yeastie Boys

Dirty Jam

Deze Dirty Jam van de Yeastie Boys was onderdeel van een bierproeverijtje die ik laatst had met een vriendin van mij. Voor zo’n proeverijtje kiezen we samen zes bieren uit, meestal bij Slijterij van Pernis. Twee lichte bieren, twee wat zwaardere bieren en twee flinke jetsers. Dit was één van de lichtere bieren.


Umboshi Gose?

De Dirty Jam is Gose van 4,8%. De Yeastie Boys (brouwers uit Nieuw-Zeeland) noemen het de Umeboshi Gose oftewel Pickled Plum Sour. Bij het brouwen hebben ze namelijk gebruik gemaakt van Umeboshi. Umeboshi is de naam voor kleine Japanse pruimen (eigenlijk een soort van abrikozen) genaamd Ume die gedroogd worden en gepekeld. Zij geven dus zowel een fruitige als een zoutige smaak af.


Dirty Jam

Zicht & Geur

Zoals je al op de foto kon zien, de kleur van dit bier is niet perse erg aantrekkelijk. Het is wel echt een logische kleur aangezien er dus bij dit bier gebruik is gemaakt van pruimen. Pruimen geven nou eenmaal niet zo’n jofele kleur. In dat opzicht is de naam dus wel passend, het is een beetje een dirty kleurtje.. Ook is het bier troebel, er is niet doorheen te kijken. De geur van de Dirty Jam doet inderdaad denken aan pruimen. Het is een zurige geur.

Smaak

Het bier zelf is romig en vol qua body. Ook hier komen de pruimen weer tevoorschijn. De smaak is fruitig maar ook zeker zuur. Melkzuur achtig, niet fruitig zuur zoals je bij een fruitige sour kan hebben. De nasmaak is moutig, aan de droge kant en iets ziltig.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.