Kellerbier | Bierstijlen

Kellerbier

Dit is de vijfde en voor nu laatste Duitse bierstijl die ik op Speciaalbiertjesblog beschrijf. Ik kende de Duitse bierstijlen eigenlijk helemaal niet, daarom ben ik een beetje op een ontdekkingstocht gegaan. Ik beschreef al de Kölsch, Märzenbier, Schwarzbier en Gose bier. Nu is het tijd voor de volgende stijl, Kellerbier.


Kellerbier

Kellerbier is ongefilterd en dus troebel bier. Het bevat veel hop en heeft een laag koolzuurgehalte. Dit komt doordat het bier helemaal wordt uit gegist. Het gistvat wordt niet afgesloten waardoor het koolzuurgas uit het vat ontsnapt. Hierdoor heeft het bier uiteindelijk dus een redelijk laag koolzuurgehalte. Ook is het bier vrij droog, dit komt doordat dus alle restsuikers door de gist zijn omgezet. Het alcoholpercentage van dit soort bieren ligt rond de 5%.

Tucher Kellerbier

Als voorbeeld van deze bierstijl proefde ik het Kellerbier van brouwerij Tucher. Dit bier vond ik in de supermarkt toen ik in Keulen was.

Zicht & Geur

Het Tucher Kellerbier is goudgeel tot geel met een grote schuimkraag. In de geur heeft het bier veel overeenkomsten met een pilsener, echter is de geur wat aan de zoetere en zachtere kant.

Smaak

De smaak van dit bier is kruidig en lichtjes wat zoet. Hij is milder als een pilsener, heeft een laag koolzuurgehalte en is haast niet bitter. De nasmaak is moutig en iets droog.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.