Grand Prestige Vatgerijpt Rutte | Hertog Jan

Grand Prestige Vatgerijpt Rutte

Hertog Jan heeft ook dit jaar weer Grand Prestige Vatgerijpt varianten uitgebracht. Ik proef ze allemaal. De Hooghoudt variant proefde ik al en schreef ik over. In dezelfde post vertel ik ook wat meer over deze Vatgerijpt bieren. Na Hooghoudt is het nu tijd voor de versie gerijpt op Rutte vaten.


Grand Prestige Vatgerijpt Rutte

Voor deze variant is Hertog Jan de samenwerking aangegaan met distilleerderij Rutte. Rutte & Zn is een distilleerderij uit Dordrecht. Zij maken onder andere jenever, likeur en eau de vie en gelagerde oude jenever. De Grand Prestige heeft, om tot dit resultaat te komen, gerijpt op Ruttes Gerstemoutwijn-vaten. Ook is er een extract van kruiden en fruit aan toegevoegd. Rutte laat zijn jenever rijpen in bourbon vaten met onder meer kaneel, engelwortel en kalmoes.

Zicht & Geur

De Hooghoudt variant had echt een sterke jonge jenevergeur. Dat bier had echt een scherpe alcholische geur. Dit bier heeft een minder sterke geur. Het is zoet, fruitig en rond. Ik ruik voornamelijk kersen, kaneel en iets van lactose.

Smaak

Wauw! Dit is voor mij wel de favoriet tot nu toe. De Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is vol, romig en zacht. Hij is zo zacht en zoet dat hij gevaarlijk soepel weg drinkt. Je vergeet echt dat je een bier aan het drinken ben met een alcoholpercentage van 14,1%. Een gevaarlijke sterke sluipmoordenaar dus 😉 In het bier proef ik allerlei verschillende tonen. Het is een complexe smaak waarin elke keer weer iets nieuws te ontdekken is. Zo proef ik veel vanille, maar ook een smaak die mij doet denken aan anijs. De kaneel en kersen komen ook hier weer terug. Verwarmend bier.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.