Bier podcasts | Bierradio

bierradio

Oh jongens en meiden. Ik heb een nieuwe verslaving, podcasts! En ja ik weet het, ze bestaan al rete lang. Maar ja ik kom er nu nog even achteraan hobbelen. En ik vind het fijn zeg.. Lekker ontspannen op de bank, in de trein of op de fiets luisteren naar allerlei podcasts. En het mooiste is.. bierradio heeft nou ook zijn eigen podcasts! Waaronder mijn eigen..!


Bierradio | De internetradiozender

Bierradio is de internetradiozender voor de bierliefhebber die interesse heeft voor smaakvolle muziek. De radiozender zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week uit met non-stop muziek en op gezette tijd kort biernieuws. De programmering van bierradio.nl gaat van tijdloze popmuziek naar lekkere jazz, soul en easy listening, met een vleugje disco en funk en hier en daar een singer songwriter.

Wil je naast heerlijke muziek juist ook meer horen over bier? Reportages van festivals, of informatie over bierstijlen of het brouwproces? Dan ben je ook bij bierradio aan het goede eind. Echter moet je dan even kijken bij de podcasts van bierradio.

Bierradio.nl is een initiatief van Birdy Publishing BV (uitgeverij van Bier! en Brouw! magazine) en Cue Creative (audiovisueel producent).

Brewpod 1 bij Brouwerij Noordt. Foto: bierradio.nl

Bierradio | De Podcasts

Ja want Bierradio heeft sinds begin dit jaar ook podcasts! Podcasts over bier, bier en nog eens bier! Heerlijk. Naast het Bier! Magazine, waar je kan lezen over bier, kan je dus nu ook naar verhalen over bier luisteren. Sowieso gaan wij redacteuren podcasts maken, maar je vind op bierradio ook andere bier podcasts en de maandelijkse Brewpod.

bierradio

Brewpod is de maandelijkse radio talkshow van Bier! & Brouw! Magazine. De talkshow, van Fedor Vogel en Eelco Wijninga, wordt elke maand opgenomen vanuit een andere brouwerij. Zo waren ze al te gast bij Kompaan, Brouwerij Noordt en vandeStreek bier. Elke aflevering is er iemand uit de bierwereld aanwezig bijvoorbeeld een brouwer of sommelier en daarnaast een influencer. Dit is een persoon die online met bier bezig is zoals op instagram, een website of youtube.


Speciaalbiertjes Podcast dit is mijn podcast! In deze podcast ga ik dieper in op bier en alles daar omheen. Dit doe ik door op bezoek te gaan bij een brouwer en samen in gesprek te gaan over een bepaald aspect van bier. Lees hier meer over mijn podcast.


Biertypisch Henri is de podcast van Henri Reuchlin. Hij neemt de luisteraar mee tijdens zijn ontdekkingstocht langs nieuwe biertypen en -trends en bieropleidingen. Ik vind het erg leuke podcasts, ze zijn kort maar erg leerzaam. Zo zijn er al afleveringen over Bière de Garde en Italian Grape Ales.


Tina op de festival toer is de podcast van Tina van 010beerblog.com. In deze podcasts neemt ze ons luisteraars mee naar binnen – en buitenlandse bierfestivals. Ze spreekt op het festival bijvoorbeeld de organisatoren van het festival, maar ook allerlei andere mensen die in de bierwereld werken.

bier podcast

Podje bier bestond al voor de Bierradio Podcasts, maar vanaf nu zijn ze dus ook via bierradio.nl te vinden. Podje bier is een maandelijkse podcast waarin presentatoren Marc Brak, Martijn Kamphuis, Jeroen Krikke en Remy Wigmans bijzondere bieren en hun ervaringen bespreken; met daarbij speciale aandacht voor Nederlandse bieren en brouwers.


Lullen over bier, waarbij twee lullen en één gast lullen over bier. De twee lullen zijn in dit geval Ronald van de Streek (van de gelijknamige brouwerij) en Jeroen Krikke. Zij maken afleveringen met een overkoepelend thema. Zo spraken zij bijvoorbeeld Luc de Rademaeker over bierwedstrijden en Tessel de Heij van Gebrouwen door Vrouwen over hun brouwerij en alles eromheen.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.