Blackberry Sour BA Bourbon | Jopen Bier

Blackberry Sour

Jopen gaat hard met de Barrel Aged bieren. De meesten die ik geproefd heb waren heerlijk. Bij Slijterij van Pernis kwam ik deze tegen, die moest ik natuurlijk ook proberen. Deze Blackberry Sour heeft 548 dagen gerijpt op verschillende bourbon vaten. Aan het eind van het brouwproces zijn er ook nog verse bramen aan toegevoegd.


Blackberry Sour BA

Zicht & Geur

De Blackberry Sour (10%) is zoals verwacht een donkerrood/paars bier door de toevoeging van de bramen. In de geur komen als eerst de tonen van hout naar voren. Het is duidelijk dat dit bier in vaten gelegen heeft. Hierna volgt de zurige braam. Als laatst wat minder duidelijk de vanille, een kenmerk van de Bourbon.

Smaak

Ik had bij dit bier een wat dikkere vollere body verwacht. Dat valt een beetje tegen. De body is redelijk vol, licht romig en zacht maar toch net te weinig naar mijn smaak. Qua smaak is de Blackberry Sour ook net wat minder complex vergeleken bij de geur. Door de geur verwacht je veel smaak en complexiteit, wat een beetje achterblijft in de smaak. Dan heb ik het liever andersom, dat het bier wat minder sterk ruikt maar wel knalt qua smaak. Een prima bier, maar voor mij geen hoogvlieger vergeleken bij de andere Barrel Aged bieren van Jopen.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.