Gaia | Oedipus Brewing

Gaia

“Gaia, moeder aarde en moeder van alles”. Blijkbaar heb ik dit bier nog nooit beschreven hier op Speciaalbiertjesblog. Geproefd? jazeker, maar beschreven? nee blijkbaar niet! Gauw doen dan maar. Gaia is één van de vaste bieren van Oedipus. Het is een India Pale Ale van 7%.


Gaia is gebrouwen met 5 soorten hop. De Cascade, Chinook, Columbus en Centennail zorgen voor dennen/harsachtige tonen. De Amarillo wordt tijdens het Dry Hoppen toegevoegd en zorgt voor fruitige tonen.

Gaia

Zicht & Geur

Gaia is een wat troebel donkergeel bier. Bovenop het bier vormt zich een stevige schuimkraag die tot het einde overeind blijft. Tonen van dennen en hars maar ook tonen van ananas, perzik en andere tropische vruchten komen duidelijk naar voren.

Smaak

Deze IPA heeft precies wat ik lekker vind. Hij, of nou ja Zij, heeft een goede balans tussen bitter en fruit. Ze begint met een flinke dosis grapefruit achtige bitterheid. Gelukkig biedt de ook aanwezige fruitigheid, die daarna naar voren komt, goed tegengas. Het bier heeft daarnaast een licht romig en zacht mond gevoel die dit fruitige nog extra steun geeft. Daarmee is er een goede balans gevonden. In de nasmaak komt de bitterheid weer naar voren en eindigt het bier ook wat droog.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.