Non (netje) IPA | Jopen Bier

Cerevisia argumentum est dei amoris nostri volentis nos felices esse.

Oftewel; bier is het bewijs dat God van ons houdt en wil dat we gelukkig zijn. Deze quote prijkt in het Latijns in de Jopenkerk waar sinds 2010 bier gebrouwen wordt. De Non (netje) IPA heeft een zwart-wit label en de naam ‘Non’ als knipoog naar kloosterzusters, de officiële benaming voor nonnen.


Soms proef ik tussen alle alcoholische bieren ook non-alcoholische bieren. Gewoon eens om te kijken hoe die smaken. Echter bevallen de meesten mij niet. Het is toch echt anders en mocht ik geen alcohol mogen, doe mij dan maar gewoon een andere non-alcoholische drank zoals bijvoorbeeld Ginger Ale. De non-alcoholische pilsener van Grolsch vind ik tot nu toe prima en de alcoholarme IPA van VandeStreek is echt een topper (zie hier) Eens kijken wat ik van dit Non (netje) van Jopen bier vind. Hij heeft een alcoholpercentage van 0,3%.

Tijdens het brouwproces van bier worden suikers omgezet in alcohol door middel van gist. In het Nonnetje is een speciale gistsoort gebruikt waardoor dat nauwelijks is gebeurd.

Non (netje) IPA

Het Nonnetje is een geel bier met een kleine stevige schuimkraag. Het bier heeft een lekkere geur met tonen van, het lijkt, verse hop en tropisch fruit.

De body van het bier is goed, redelijk vol en zacht. Ook hier komt het fruitige karakter weer goed naar voren met daarbij de hoppige tonen. Daarna overheerst meteen het moutige karakter, wat je ook altijd tegenkomt bij niet alcoholische bieren. Jammer wel want het overheerst de boel wel een beetje. In de geur zat meer balans. De nasmaak is ietwat bitter.

Eén reactie

  1. Al eens Braxz porter, Krombacher alcoholfrei en Clausthaler unfiltered geproeft? Net zoals vd Streek Playground vol van smaak en zonder moutsmaak.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.