Kicking Kohatu Kangaroo | Brouwerij het Uiltje

Kicking Kohatu Kangaroo

De Kicking Kohatu Kangaroo is een New Zealand Double IPA van 9%. Hij is gebrouwen door Brouwerij het Uiltje uit Haarlem. Het Uiltje staat bekend om zijn hoppige bieren. Waarvan zij het liefst zien dat je ze zo snel mogelijk drinkt. Dit bier is in April gebrouwen als Fresh & Fast bier dus hij stond al een tijdje in de winkel waar ik hem kocht. Maar och hij zal vast alsnog heerlijk smaken.


Fresh & Fast

Bieren met een behoorlijke hoeveelheid hop moet je eigenlijk zo snel mogelijk drinken na het brouwen. Dan blijft de kwaliteit/smaak van de gebruikte hop het beste gewaarborgd. Veel bieren worden echter te lang bewaard na de aankoop. Hierdoor gaat het hopkarakter dus langzaamaan achteruit. De brouwers van het Uiltje vonden dit zonde en hebben daarom Fresh & Fast in het leven geroepen. Zij geven aan: “Een IPA is als een croissantje. Je gaat toch ook niet naar de bakkerij op maandag om een croissant te kopen voor vrijdag?”. Alle Fresh & Fast bieren worden via abonnementen afgeleverd bij de bierabonnees. Op donderdag worden de bieren afgevuld en ook al meteen opgehaald zodat ze voor het weekend al geleverd kunnen worden. Bijna net zo vers als uit de tank dus!

Kicking Kohatu Kangaroo

Zicht & Geur

De Kicking Kohatu Kangaroo is een donkergeel troebel/wazig bier. Op het bier vormt zich een grote volle schuimkraag die als een kleine laag overeind blijft tot het eind. De geur van het bier is hoppig en fruitig van tropische- en citrus vruchten. Ik denk dat als ik het bier verser gedronken had dat het bier dan nog hoppiger en frisser geroken had, al is hij nu al lekker.

Smaak

Oeh lekker, heerlijk als een IPA een volle body heeft. Eigenlijk heeft elk bier bij mij een steentje voor als de body wat dikker is. Ik ben gewoon niet zo’n fan van bieren met een dunne/waterige body als je snapt wat ik bedoel. Het bier geeft een romig zacht mondgevoel. Qua smaak begint het bier meteen flink bitter, tsja het is en blijft een IPA. Daarna volgt een heerlijke fruitigheid van (voornamelijk) tropische vruchten. In de nasmaak komt de bitterheid weer naar voren die lang aanblijft. Ondanks de 9% drinkt het bier gevaarlijk soepel weg.

De Kicking Kohatu Kangaroo is dus eigenlijk een bier uit de Fast & Fresh serie. Ik dronk hem dus eigenlijk veel te laat om het zo maar te zeggen. Hij stond nog in de winkel op Terschelling, misschien houden ze daar niet zo van stevige IPA’s? 😉 Ik weet bijna zeker dat dit bier drie keer lekkerder zou zijn geweest als ik hem in April gedronken had, maar nog steeds smaakt hij erg goed. Tip dus, IPA’s lekker vers drinken.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.