Skuumkoppe | Texelse bierbrouwerij

Deze Skuumkoppe van de Texelse bierbrouwerij is een ongefilterde Dunkel Weizen van 6%. Het bier dankt zijn naam aan de witte koppen op de golven van de zee.


Wauw! Ik schaam me de ogen uit mijn kop. Ik heb al veel bieren van deze brouwerij op Speciaalbiertjesblog staan (de reviews zijn echter wel ontzettend oud trouwens..) maar blijkbaar zat de Skuumkoppe daar niet tussen. En dat terwijl ik dit bier regelmatig drink! Nou hier is hij dan gauw!

Skuumkoppe

Zicht & Geur

Skuumkoppe is een licht bruin/donkeroranje bier. Het bier is troebel door de door mij mee geschonken nagisting. Op het bier vormt zich een kleine schuimkraag. In de geur van het bier komen vooral tonen van steenvruchten naar voren. Over het algemeen vind ik verder de geur van dit bier wat muf, door de tarwe, wat het dus niet per se heel aantrekkelijk maakt.

Smaak

Skuumkoppe heeft een mooie body. Licht romig en vol. Een bittertje neemt meteen even het voortouw, daarna volgen de steenvruchten weer die ik ook al in de geur tegenkwam. In de nasmaak is het bier licht bitter en droog. Het koolzuurpercentage is redelijk laag en samen met het lage alcoholpercentage zorgt dat ervoor dat het bier goed door drinkbaar en toegankelijk is.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.