Peaches and Cream | Tiny Rebel Brewing

Ik begin echt verliefd te worden op bier in blik. Het koelt gauw, het beschermd het bier goed en de blikken worden steeds gaver qua artwork. Zo ook dit blik. Toen ik hem zag staan bij Slijterij Barrique, heb ik hem natuurlijk gekocht omdat ik benieuwd was naar het bier, maar ook omdat ik het blik zelf zo cool vind. Eens kijken hoe hij smaakt.


Peaches and Cream is een Creamy Peach IPA van 5,5%. Hij is gebrouwen door Tiny Rebel Brewing uit Engeland. Een brouwerij waar ik nog niet heel erg veel van gedronken heb. Naast dit bier heb ik alleen de Cwtch op van deze brouwerij.

Peaches and Cream

Peaches and Cream is een donkergeel troebel bier. De perzik komt zeker terug in de geur alsmede tonen van ananas lijkt het. Ook de ‘cream’ komt naar voren.

Door de naam van dit bier verwachtte ik een romig vol bier met tonen van perzik. De perzik kwam in de geur duidelijk naar voren. In de smaak is dit helaas wel wat minder. Het zijn eerder tonen van andere gele vruchten die ik proef, de perzik is naar de achtergrond gedreven. Ook de body van het bier valt mij een beetje tegen, hij is niet zo romig en vol als ik verwacht had. Het bittertje is wel fijn aanwezig, en zorgt ervoor dat het bier niet te zoet is.

Ondanks dat het bier mij gedeeltelijk tegenviel, tsja je verwacht nou eenmaal best wat bij de naam Peaches and Cream. Was het wel een fijn bier hoor. Soepel, fruitig en door zijn lage alcoholpercentage niet te zwaar met deze warme dagen.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.