Mango Milkshake IPA | Tiny Rebel Brewing

Nog een bier van Tiny Rebel Brewing, hiervoor proefde ik al de Peaches and Cream. Dit bier is een collaboration met het Franse Brasserie du Mont Salève, wat een onbekende brouwerij voor mij is. Deze Mango Milkshake IPA heeft een alcoholpercentage van 4,2%.


Zicht & Geur

De Mango Milkshake IPA is een donkergeel troebel bier met een kleine schuimkraag. De mango is zeker terug te vinden in de geur. Het is een stevige zoete geur. Het is een pure en soort van romige geur, alsof je mango ijs onder je neus hebt.

Smaak

Ook in de smaak keert de mango terug. Bij de Peaches and Cream miste ik de perzik een beetje. Die was in dat bier wat te zwak aanwezig in de smaak. Bij dit bier is dit echter niet het geval. De mango proef je zeker. Tegelijkertijd komt er een bittertje naar voren die er voor zorgt dat het bier niet te zoet is. Het bier heeft best wat koolzuur, drinkt soepel weg en is fris. Er is een goede balans tussen zoet en bitter. En het fijne aan de 4,2% is dat je hierna er prima nog een kan nemen, of een ander bier natuurlijk, zelfs op een warme dag.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.