Fond Tradition Kriek – Brouwerij van Honsebrouck

De Fond Tradition Kriek Lambic is een bier van Brouwerij van Honsebrouck uit België. Het bier, van 6,5%, heeft een basis van jonge en oude lambiek. Bij het brouwen is gebruik gemaakt van hele kersen, Oblacinska krieken uit Tsjechië.


Ik dronk al verschillende bieren van deze brouwerij, zoals de Filou en de Barista Chocolate Quad. Maar van St-Louis, een onderdeel van de brouwerij heb ik dus nog niets gedronken. Eens kijken hoe deze smaakt.

Fond Tradition Kriek Lambic

Zicht & Geur

De Fond Tradition Kriek Lambic is een donkerrood, bijna paar bier. Bovenop het bier vormt zich een dunne maar stevige roze schuimkraag. Bij het inschenken banen de vele koolzuurbubbels zich een weg naar het oppervlak. De geur van het bier is die van zoete rijpe kersen. Het is een pure sterke geur. Daarnaast ruik je dat er bij dit bier gebruik is gemaakt van de hele kers. De pit van de kers zorgt er namelijk voor dat het bier een beetje naar amandelspijs ruikt. Heerlijk!

Smaak

Zo! Ja dat is een goede Kriek. Hij is meteen goed zuur, dus even inkomen. Ook is het bier best aan de droge kant. Het laat je mond droog achter, net zoals rode wijn dat doet. Naast de zure tonen geven de kersen ook een zoete toon aan het bier. Al heeft het zure karakter toch echt wel de overhand. Naast de kersen zijn er ook tonen van hout en groene appels. De hoeveelheid koolzuur is best hoog en het bier heeft een droge nasmaak.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.