The Drinkers Pub | Biercafé

the drinkers pub

Voor de Maart editie van Bier! Magazine mocht ik op bezoek bij The Drinkers Pub Eindhoven. Ik ging hier in gesprek met Dennis Kort, één van de oprichters van de pub. “De Drinkers Pub is een pub voor drinkers, een bar waar je gaat drinken of het nou kleine glaasjes of halve liters zijn. Het lijkt een biercafé maar eigenlijk is het een gewoon café met een ontzettend mooi assortiment aan bier” zo omschrijft Dennis de Drinkers Pub. Ik ben benieuwd.


In Den Bergsche Tuin

Roland van de Gevel is met Dennis samen de oprichter van de Drinkers Pub. Voordat hij met de Drinkers Pub startte was hij al eigenaar van een bierrestaurant genaamd In den Bergsche Tuin. Het liep daar alleen niet zo met de bieren. Roland belde met Dennis Kort en vroeg hem het assortiment wat spannender te maken. Dennis was op dat moment al internationaal biersommelier en brouwer & eigenaar van de Oldskool Brewery. Hij kwam langs bij In den Bergsche Tuin en concludeerde dat er inderdaad wel wat aan het assortiment verbeterd kon worden. Of zoals Dennis het zelf tijdens ons gesprek verwoordde: “Zijn assortiment was gewoon kwalitatief uitermate teleurstellend”. Van de 160 bieren verving Dennis er 100, dat werkte dus werd dit een tijd later herhaald met 30 andere bieren. Op deze manier werd er een mooi assortiment opgebouwd voor In den Bergsche Tuin. De basis voor de Drinkers Pub werd gelegd.

the drinkers pub

3,5 jaar geleden kwam het pand, waar nu de Drinkers Pub inzit, vrij. Roland wilde hier graag een café beginnen en vroeg Dennis weer om zijn advies en samenwerking. Samen hebben zij de Drinkers Pub opgezet. Roland is de eigenaar en Dennis heeft een investerings- en adviesfunctie. Hij is verantwoordelijk voor het assortiment bieren en het waarborgen van de kwaliteit. Roland regelt alles operatief en ook de inrichting van het café komt van zijn hand.

The Drinkers Pub

The Drinkers Pub is een redelijk rauw ingericht café maar het is tegelijkertijd ontzettend knus. Er is gebruik gemaakt van bouwmaterialen die normaal onder andere lagen verstopt zijn. Ook zijn er verschillende oude elementen aan de muur te vinden zoals een oude gok machine. De toog is maar liefst 60 krukken lang en aan de randen van het pand zijn ook nog plekken om te zitten. Vanaf alle hoeken van het café heb je zicht op de grote collectie koelkasten die achter de toog staan. Het is voor Roland en Dennis erg belangrijk om alle biertypen op de juiste temperatuur te serveren. Vandaar dat er voor sommige biersoorten zelfs eigen koelkasten zijn, zoals voor de rauch bieren. Daarnaast is de kwaliteitswaarborging erg belangrijk. “Als brouwer wil je dat je product goed behandeld wordt, dat gebeurd bij de Drinkers Pub. Zo hebben wij bijvoorbeeld altijd schone kranen. Dat is ontzettend belangrijk” drukt Dennis ons op het hart.

Oldskool

Omdat Dennis degene is die verantwoordelijk is het leveren en bepalen van het assortiment, zijn alle bieren van Oldskool te krijgen bij de Drinkers Pub. Oldskool is de huurbrouwerij van Dennis. In zowel gehuurde als in zijn eigen biertanks produceert hij strikt uitsluitend bieren volgens het Reinheitsgebot. Naast Oldskool is Dennis nog brouwer van ‘t Witte Konijn uit Amersfoort en CC uit Arnhem. Ook van deze twee brouwerijen worden er meestal bieren geschonken in de Drinkers Pub.

the drinkers pub

1000 bieren

Bij de opening had de Drinkers Pub 15 kranen, wat al best veel is voor een café. De mannen zaten echter niet stil en eigenlijk is hun passie voor mooie bieren gewoon net wat te groot. Dat resulteerde in 30 tapkranen die continue van aanbod wisselen. Ook het assortiment bieren is flink uitgebreid sinds de opening. Waar je eerst kon kiezen uit 400 verschillende bieren, heb je nu de keuze uit 1000 bieren!  

Alle bieren zijn geordend per stijl. En ondertussen zijn het al rond de 100 stijlen die er te krijgen zijn bij de Drinkers Pub. “Een uniek assortiment, om een voorbeeld te noemen, er zijn rond de 100 sours, 100 stouts in tegenstelling tot maar 50 tripels die we aanbieden”, vertelt Dennis enthousiast. “Wij willen (en hebben) het beste assortiment van Nederland. Alleen de kersjes van de brouwerijen pakken wij eruit om aan ons assortiment toe te voegen.”


Het artikel gaat nog verder….! maar mocht je daarin geinteresseerd zijn.. Dan moet je gewoon lid worden van Bier! Magazine en dan krijg je 4x per jaar het magazine op je deurmat vol met allerlei mooie bierige reportages en nieuws. Ook kan je voor deze reportage het magazine waar deze in stond bestellen via de site. Bestel dan editie 42 uit de webshop.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.