Salvator | Paulaner Brauerei

Salvator

Toen ik een tijd geleden in Keulen was, kon ik het niet laten om wat Duitse bieren mee naar huis te nemen. Over de verschillende bieren en dus bierstijlen scheef ik een paar artikelen, deze kan je hier lezen. Het laatste bier wat ik nog van die Duitse bier inkoop over had was deze Paulaner Salvator. Gauw eens proeven!


Salvator

Zicht & Geur

De Paulaner Salvator (7,9%) is een roodbruin helder bier met een kleine schuimkraag. Het schuim is zeer stabiel en blijft overeind tot de laatste slok. Het bier ruikt voornamelijk naar karamel. Daarnaast ruik ik ook graan, chocolade, hout en rood fruit.

Smaak

De smaak van het bier is krachtig en zacht. Het bier heeft een overwegend zoet karakter, mede omdat het bier verder niet bitter is. Echter is het bier niet té zoet, zoals je dat eigenlijk dan zou verwachten. Tonen van karamel en chocolade (door de gebrande mout) en rozijnen voeren de boventoon. Op de achtergrond schemert er een klein beetje de smaak van banaan door. Ondanks dat het alcoholpercentage niet super hoog is, verwarmd het bier wel. De Salvator is soepel, door de afwezige bitter, en hierdoor is hij toegankelijk voor elke bierdrinker. Beginner, of gevorderde 😉

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.