Blimey | Stadsbrouwerij Eindhoven

Barrel Aged Holiness

Blimey is een bier van Stadsbrouwerij Eindhoven. Het is een barrel aged blond bier gebrouwen met tequila en agave. Ik ben benieuwd! Het is mijn eerste bier van Stadsbrouwerij Eindhoven wat ik hier beschrijf op de site. En wie weet is het meteen een hele mooie!


Blimey

Na het brouwen heeft de Blimey gerijpt op 49 jaar oude PX Sherry (Sherry is versterkte wijn) vaten. PX sherry staat voor een krachtige volle sherry met een zeer zoete smaak, deze sherry is gemaakt van de Pedro Ximenéz druif. Daarnaast heeft het bier ook nog gerijpt op 3 jaar oude whisky vaten.

Mocht je niet weten wat tequila is. Tequila is een Mexicaanse sterke drank die gemaakt wordt van de agave vrucht.

Zicht & Geur

Blimey is een bruin troebel bier. Het bier is troebel omdat het niet gefilterd is. Op het bier vormt zich een kleine schuimkraag die meteen inzakt maar als klein laagje aanwezig blijft tot de laatste slok. De geur van het bier is ontzettend complex. Ik bleef er maar aan ruiken en ontdekte telkens weer nieuwe geuren. Zo kon ik hout, rode druiven en rood fruit, karamel en vanille onderscheiden.

Smaak

Het bier is meteen redelijk sterk en zwaar. De houttonen komen hier ook weer naar voren alsmede de sherry. Blimey is een tikkeltje alcoholisch maar dit niet hinderlijk. Het bier heeft redelijk wat koolzuur, voor een barrel aged bier. De tequila komt ook zeker naar voren en zorgt voor een licht soort van citrus bittertje. De nasmaak duurt lang, is ietwat bitter en verwarmd.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.