Cwtch | Tiny Rebel Brewing

Cwtch, je spreekt het uit als Cutch, is Welsh voor een knuffel. Ik dacht dat het een door Tiny Rebel Brewing verzonnen woord was maar het bestaat dus echt. Het is de naam van deze Welsh Red Ale, een biersoort die ikzelf nog niet gedronken heb. En het zal ook het eerste bier worden wat ik van deze brouwerij uit Engeland (Wales) drink. Ik ben benieuwd!


Zicht & Geur

De Cwtch is een amber kleurig helder bier met een inzakkende schuimkraag die als een dun laagje aanwezig blijft. In de geur komt een flinke bak hop naar voren. Grapefruit voert hierin de boventoon. Ook ruik ik het frisse en fruitige van geel fruit waaronder perzik. En op de achtergrond schemert de geur van karamel wat door.

Smaak

Net als in de geur proef je in dit bier vooral grapefruit. De grapefruit overheerst meteen al. Dit geeft de Cwtch een behoorlijk droog en bitter karakter. Deze bitterheid duurt voort tot in de nasmaak en daar moet je dus wel echt van houden. De licht aanwezige fruitige tonen van geel fruit brengen het bier nog enigszins in balans al blijft de bitterheid toch de boventoon voeren.

Dit lijkt mij een fijn bier voor in de zomer. Behoorlijk bitter van karakter maar laag in alcohol (4,6%).

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.