Rhodesian | Brouwerij Frontaal

Deze Rhodesian is mijn tweede bier van Brouwerij Frontaal wat ik proef. Het eerste (ook heerlijke) bier was de Deer Hunter. Het is een Amerikaanse Barleywine van 11,3%. Ik ben benieuwd waar de naam Rhodesian vandaan komt. Het is in ieder geval de naam van een grote hond uit zuidelijk Afrika. Dit ras is oorspronkelijk gefokt voor de jacht op groot wild zoals de leeuw en ter verdediging van huis en haard. Maar of daar de naam van dit bier ook vandaan komt weet ik niet.


Zicht & Geur

De Rhodesian is een donkerrood/bruin bier met een kleine schuimkraag. Het schuim zakt in maar blijft als een klein laagje aanwezig. Het bier ruikt voornamelijk naar koffie maar ook naar fruit als pruimen. Het fruit maakt dat het bier voornamelijk zoet ruikt, maar de ook aanwezige pepers geven het een scherp randje. 

Smaak

Het bier begint meteen bitter, het doet me denken aan het bittere van de grapefruit. Het is wat scherp op ’t puntje van je tong. Na het bittere volgt het zoete fruitige, van onder andere pruimen, wat je ook in de geur tegenkomt. Koffie en chocolade volgen hierna. Laurier en zoethout geven het bier een droppige nasmaak
Na opwarming komt er karamel naar boven wat het bier net weer wat zoeter maakt.

Alle smaken zijn mooi gebalanceerd. Aan de ene kant is het bier best bitter en aan de andere kant zoet, twee kanten dus. De alcohol schermt ook wat door in zowel de smaak als geur, en verwarmd meteen je borst. De body van het bier is fijn, en lichtelijk romig. Het bittere van het bier zorgt ervoor dat je het bier niet te snel drinkt.

 

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.