Mochaccino Messiah | To Øl

messiah

“Mochaccino Messiah, a Brown Ale (7%), is our attempt of substituting the morning mochaccino coffee with a beer. You get the nicely roasted chocolate malts, some creamy lactose for the milk and a shot of nutty espresso coffee in your mug. And then some alcohol, it seemed just as obvious as some vodka in a white russian. We do not recommend opting for this beer instead of coffee (all the time…)” (Toolbeer.dk)

Mochaccino Messiah

Zicht & Geur

Mochaccino Messiah van To Øl is een, logisch bij een Brown Ale, donkerbruin bier. Bovenop het bier vormt zich een dikke stevige licht bruine schuimkraag. In geur ruik ik vooral de gebrande tonen van koffie en het zoetige van mokka. Daarnaast cacao en lichtjes de lactose.

Smaak

Mochaccino Messiah is inderdaad net een kopje koffie. In de smaak voert de koffie namelijk zeker de boventoon. Het is echter geen straffe bak dit bier. De koffie geeft het bier wel echt een gebrand karakter, maar tonen van mokka en lactose (en dus lichte romigheid) trekken dit weer in balans waardoor het bier niet te heftig is. De nasmaak van het bier is wel redelijk bitter en houdt lang aan.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.