Moose Blues | Brouwerij ’t Verzet

Deze Moose Blues is een Brown Ale van 7,5% gebrouwen door Brouwerij ’t Verzet uit België. Dit bier was één van de bieren die in de adventskalender van Beerwulf zat die ik mocht proberen in december. Mijn favoriet van deze brouwerij is de Kameradski Balsamico dus ik was erg benieuwd naar deze. Leuk feitje, dit bier is bier nr 777 wat ik beschrijf!


Als je de blues te pakken hebt vertrouw dan op de Moose. Vergeet je zorgen door de aroma’s van gedroogd fruit en donkere chocolade. Als je je nog niet goed voelt, dabadee, dabadoo, neem dan een grote slok van dit donkere bier. Geniet rustig van dit bier zodat het je langzaam zijn geheimen kan onthullen. (tekst brouwerijtverzet.be)

Zicht & Geur

De Moose Blues is een bruin gekleurd bier van 7,5%. Op het bier vormt zich een stevige maar dunne licht bruine kraag. In de geur komen vooral de tonen van gedroogd fruit, kruiden en karamel naar voren.

Smaak

De brouwers hebben tijdens het brouwen maple syrup aan het bier toegevoegd. Deze maple syrup zorgt ervoor dat in de smaak van het bier vooral tonen van kruiden en gedroogd fruit naar voren komen. Ook proef ik zoethout, donkere chocolade en karamel. De Moose Blues is mooi vol en licht romig. Het bevat redelijk wat koolzuur en de nasmaak van het bier is licht bitter en wat droog.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.