Tifeo | Birrificio Epica

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag van webwinkel SaporiSiciliani of ik wat Siciliaanse bieren van hen wilde proeven en mijn mening erover wilde delen. Natuurlijk wilde ik dat. Altijd leuk om voor mij onbekende bieren te proeven. En bieren uit Italië, die heb ik nog niet veel gedronken. Als eerst dronk ik de Tifeo. Dit is een Italiaanse Belgian Pale Ale van 6,7% van Birrificio Epica.


Deze blogpost is geen betaalde samenwerking, ik kies er zelf voor om deze bieren te beschrijven op mijn site. De bieren kreeg ik (gratis) opgestuurd om te proberen.

SaporiSiciliani

Zoals ik al zei, ik kreeg deze bieren van de webwinkel van SaporiSiciliani. SaporiSiciliani is importeur van traditionele gastronomische producten uit Sicilië. Zo importeren en verkopen zij Siciliaanse wijnen, oliën en delicatessen. Maarr.. voor mij zijn de bieren die zij importeren natuurlijk het meest interessant. SaporiSiciliani importeert op dit moment bieren van 11 verschillende brouwerijen. Van Birrificio Epica verkopen ze naast deze Tifeo ook 7 andere bieren.

Tifeo

Het bier is, volgens mij want ik kan niet heel goed Italiaans haha, vernoemd naar een personage in de Griekse Mythologie. Het is een Belgian Pale Ale omdat er gebruik is gemaakt van Belgische gist. Ook is er tijdens het brouwen zwarte bijenhoning uit Sicilië gebruikt.

Zicht & Geur

Tifeo is een mistig geel gekleurd bier waarop een kleine schuimkraag zich vormt. De geur van het bier doet mij een beetje denken aan warme appelsap en dan heb ik vooral een associatie met appel diksap. Naast deze fruitige geur is het bier ook ietwat muffig.

Smaak

Tifeo is vol en zacht qua mondgevoel. Wel heeft het bier een behoorlijk hoog koolzuurgehalte, dat had van mij wel iets minder gemogen. Het geeft het bier wel een frisse touch. Ook in de smaak komt mijn associatie met appel diksap weer terug. Het maakt het bier zoet, maar de koolzuur en de droge nasmaak trekt dit weer in balans. Naast het fruitige karakter van de appel is het bier ook kruidig. Ik kan alleen niet goed mijn vinger erop leggen aan welk kruid ik moet denken. Ook de honing is zeker aanwezig, maar maakt het bier ook niet te zoet. De tonen van de appel en honing geven dit bier een verrassende touch. Lekker!


Disclaimer

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.