Kastaar | Brouwerij het Roze Varken

Kastaar

De Kastaar is een Tripel gelagerd op Bowmore Legend ‘Wine’ vaten. Het bier, van 10,8%, wordt gebrouwen door Brouwerij het Roze Varken in de ketels van De Sallandse Landbier Brouwerij.


Of de basis van dit bier ook de Tierlantijn Tripel (8,4%) is dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat dit een bier is met een tripel als basis. Deze variant van de Kastaar is gelagerd op Bowmore Legend ‘Wine’ vaten. De vaten geven de tripel een rokerig karakter. Er is nog een andere variant van de Kastaar, deze heeft op Yellowstone Bourbon vaten gelegen.

Kastaar

Zicht & Geur

De Kastaar is een roodbruin bier met een kleine schuimkraag. De basis tripel is zeker te ruiken. Ook de vaten komen duidelijk naar voren. Maar deze turf- en houttonen, die van het vat komen, zijn even sterk als de wat zoetere tonen van de tripel. Geen van de twee voert de boventoon.

Smaak

In de smaak heeft het bier een redelijke body en hij is redelijk droog. Het bier is licht fruitig wat voortkomt uit de basis tripel. De Bowmore is echter in de smaak veel duidelijker te onderscheiden en hij zorgt ervoor dat het bier behoorlijk gerookt en turfachtig smaakt. Echter is het niet te overweldigend, dit ervoer ik bijvoorbeeld wel bij de Beerskey en de White Label IRS Ardbeg BA.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.