Sour’ire de Mortagne | Brouwerij Alvinne

Sour'ire de Mortagne

Ik dronk deze Sour Quadruple van 11% genaamd Sour’ire. Dit is het tweede bier van Brouwerij Alvinne uit België beschrijf op Speciaalbiertjesblog.nl. Ook de Omega van deze brouwerij beschreef ik al eens. Lees hier wat ik er van vond.


Alvinne

Alvinne bieren zijn uniek dankzij het gebruikt van de Morpheus gist. Bijna alle bieren worden gebrouwen met deze eigen, unieke gist, afkomstig uit de wilde natuur. De gist bepaalt in grote mate de smaak van het bier en dus de eigenheid en authenticiteit van Alvinne. De fruitbieren van Alvinne bevatten enkel echt fruit. De brouwerij maakt geen gebruik van siropen of concentraten. Sommige bieren bevatten zeldzame, unieke bessen die je wellicht nog nooit in bier geproefd hebt.

Sour’ire de Mortagne

Deze Sour’ire de Mortagne is in feite een zure quadruple. Het bier heeft gerijpt op eikenhouten vaten en heeft een goede balans tussen zoet en zuur. Door zijn hoge alcoholpercentage van 11% is het ook een uniek zuur bier. Er zijn naast dit bier ook drie verschillende fruitige varianten van dit bier. één met krieken, één met gerookte ananas en één met gerookte perzik.

Zicht & Geur

De Sour’ire of Mortagne is een donkerrood redelijk helder bier met een kleine crème kleurige kraag. In de geur komt het pure aroma van zurige zoete kersen naar voren en daarnaast tonen van de houten vaten.

Smaak

De smaak van het bier is minder zuur als de geur doet vermoeden. Alsnog is dit een redelijk zuur bier hoor, waar ik even in moest komen. Naast het zurige karakter is het bier ook wrang zoals rode wijn dat ook heeft. De nasmaak is droog, wrang en blijft lang hangen. Het hoge alcoholpercentage is niet te merken. Het wrange, zure en droge karakter zorgt er echter gelukkig wel voor dat je hem niet zomaar achter over slaat.

In de smaak komen vooral pure tonen van kersen naar voren. De kersen geven het bier zijn zure maar ook zoete smaak. Naast de kersen proef ik ook tonen van de eikenhouten vaten, een beetje pruimen en ik heb een associatie met balsamico azijn. Al met al een mooi complex bier, waar je wel even voor moet gaan zitten.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.